Je tuin verbouwen? Zo pak je dat aan!

Als je tuin een beetje verouderd is of gewoon toe is aan een update, dan is het tijd om te gaan verbouwen. Het kan een grote klus zijn, maar als je het goed aanpakt en de juiste stappen volgt, dan is het zeker mogelijk om je tuin in een paar weken tijd helemaal om te toveren. In dit blogpost geven we je een stappenplan voor tuinverbouwing, zodat je precies weet wat je moet doen.

Stap 1: Plan je tuin

Voordat je met de verbouwing van je tuin begint, is het belangrijk om eerst even goed na te denken over wat je precies wilt gaan doen. Welke elementen wil je behouden en welke wil je vervangen? Wil je bijvoorbeeld een nieuwe bestrating? Of ga je voor een complete make-over met nieuwe beplanting? Zorg dat je een duidelijk plan hebt, zodat je niet halverwege de klus iets bedenkt wat je eigenlijk wel had willen doen.

Stap 2: Bereid je tuin voor

Als je eenmaal weet wat je wilt gaan doen, is het tijd om je tuin voor te bereiden. Doe dit door eerst alle beplanting en accessoires die je wilt behouden uit je tuin te halen. Als je nieuwe bestrating gaat aanleggen, zorg dan dat je tuin helemaal leeg is, zodat je een mooi egaal resultaat krijgt.

Stap 3: Bestel materiaal

Zodra je tuin leeg is, is het tijd om het materiaal te bestellen dat je nodig hebt voor de verbouwing. Als je gaat bestraten, heb je bijvoorbeeld tegels of klinkers nodig. Bestel altijd wat meer materiaal dan je denkt nodig te hebben, want je wilt niet halverwege de klus stilstaan omdat je iets bent vergeten. Natuurlijk is het slim om ook alvast te denken aan de inrichting van je tuin. Denk bijvoorbeeld aan meubels, schuttingen en eventueel een tuinhuisje. Deze materialen kan je gemakkelijk bij hillhouttuinhout.nl halen. Wij raden het aan om bij schuttingen te gaan voor een Douglas schutting. Hiermee weet je zeker dat je een duurzame schutting hebt die tegen alle weeromstandigheden op kan!

Stap 4: Begin met de verbouwing

Als je alle materialen in huis hebt, is het tijd om echt aan de slag te gaan. Begin met het aanleggen van de nieuwe bestrating en werk vervolgens door naar het vervangen van de beplanting. Zorg ervoor dat je alles netjes aanlegt, zodat je tuin er straks weer helemaal top uitziet.

Stap 5: Geniet van je nieuwe tuin!

Als je klaar bent met de verbouwing, is het tijd om te genieten van je mooie nieuwe tuin. Nodig je vrienden en familie uit om je tuin te komen bewonderen en maak er een mooie plek van waar je heerlijk kunt ontspannen.

Author: Gijsje