Het beste vervoersmiddel is: de bakfiets!

Menig ouder is het erover uit: de bakfiets is het beste vervoermiddel voor het gezin. Maar nog niet iedere ouder weet hiervan, of misschien ben je pas net vader of moeder geworden en moet je nog ontdekken wat de wonderen van de bakfiets voor je gezinsleven kunnen doen. In deze blog vertel ik hier meer over. Lees je mee?

Beter voor het milieu

Het mooie aan een bakfiets is dat je geen benzine hoeft te gebruiken. En daarnaast is de realisatie van een bakfiets en het onderhoudt ervan, vele malen goedkoper en minder belastend voor de planeet. Door een groot deel van de autoritjes te schrappen en deze met een bakfiets te doen, help je dus ook een handje mee aan het behoud van de planeet en het milieu.

Voor de kinderen

Maar goed, waarom is de bakfiets dan zo’n uitkomst voor gezinnen? Allereerst is het handig omdat je met een fiets meer flexibiliteit hebt. Maar met een gewone fiets kan je niet je twee kleine koters meenemen. Vaak zijn de ritjes met kinderen gedurende de gewone dag niet zo lang en kunnen ze prima met de fiets, maar je hebt wel ruimte nodig waar jouw kindjes veilig en comfortabel kunnen zitten. Je voelt hem al aankomen, met een bakfiets zit je goed!

Makkelijk met de boodschappen

Maar niet alleen voor het vervoer met of van de kinderen is het handig. Ook als je even de boodschappen gaat doen, kan je de auto laten staan. Binnen een mum van tijd sta je met de fiets bij de supermarkt en je hoeft niet eens een parkeerplek te zoeken, laat staan ervoor te betalen. Nadat jij de kar hebt volgeladen en de tassen hebt ingepakt, zet je alles simpelweg in de bak en ga je er weer vandoor. Zo worden je klusjes dus ook nog eens makkelijk. Wat een fijn vervoersmiddel, die bakfiets!

Op pad met de dieren

Zelfs als jouw gezin bestaat uit jezelf, je partner en jullie drie labradors, kan een bakfiets de oplossing zijn. Zeker als jullie graag wandelen en de honden het liefst overal mee naartoe nemen. Dan gaan jullie viervoeters in de bak. Deze bak kan je dan nog afsluiten met een doorzichtig zijl bijvoorbeeld of je kiest voor een systeem waarmee je de honden vastklikt aan de bak, dat is wel zo veilig. En voor je het weet komen jullie op hele nieuwe plekken! Daarnaast is fietsen ook nog eens gezond want je bent in beweging en in de buitenlucht.

Author: Gijsje