Een bril voor de vrouw

Brillen voor vrouwen zijn tegenwoordig niet alleen een hulpmiddel om beter te kunnen zien, maar ook een fashionaccessoire. Er zijn talloze stijlen en merken op de markt. Of het nu is om je outfit af te maken, je ogen beter zicht te geven of een combinatie van beide, er is sowieso een bril die bij jou past. In deze blog vertel ik je meer. Lees je mee?

Wat moet de vorm zijn?

Wanneer je kiest voor een nieuwe bril, begint dat vaak bij de keuze voor een nieuw montuur. Daarnaast moet je kijken naar de vorm van het montuur en de kleur. Een bril zit natuurlijk op je gezicht en kan je uiterlijk in één keer een stuk zachter of harder maken. Je kan kiezen voor een streng uiterlijk met een bril met rechte vormen of misschien ga je wel voor een wijde bril zoals in de jaren 70. Ik raad altijd aan om een montuur te kiezen in een neutrale kleur zodat je deze bij veel verschillende outfits kunt dragen.

Welk glas heb je nodig

En dan de glazen. Er zijn verschillende soorten glazen beschikbaar, zoals glazen met blauwe lichtfilter bijvoorbeeld. Dit zijn extraatjes waar je voor kunt kiezen. En natuurlijk moeten de glazen de juiste sterkte hebben voor je ogen. Als je de bril als accessoire draagt, hoeft er geen sterkte op de glazen te zitten. Bespreek dit met een opticien of oogarts om erachter te komen wat het beste is voor jou.

De juiste pasvorm

Het belangrijkste is dat de bril goed zit. Zeker wanneer je een bril vrouw niet alleen als accessoire draagt maar ook, of juist vooral, om je zicht te verbeteren, wil je niet dat de boel op den duur zeer gaat doen. Je moet de bril met plezier kunnen dragen. Brillen zijn allereerst een hulpmiddel en dan pas een accessoire. Een bril die je graag draagt, zul je ook meer dragen en dat zal je zicht ten goede komen.

Brillen zijn tegenwoordig niet alleen functioneel, maar ook fashionable. Door een bril te kiezen die bij je gezichtsvorm, stijl en behoeften past, kun je een paar vinden dat niet alleen je zicht verbeterd, maar ook bijdraagt aan je uiterlijk. Je hoeft niet op het ene of het andere in te leveren maar het vraagt wel een beetje om een zoektocht naar de juiste bril. Nu weet je in ieder geval waar je op moet letten en dan vind jij gegarandeerd de juiste bril voor jou.

Author: Gijsje